Duurzaamheid

Onze keus om na 90 jaar te verhuizen naar een nieuw kantoor was óók een keus voor duurzaamheid. Het pand waarin wij sinds augustus 2022 gevestigd zijn is CO2 neutraal geproduceerd en heeft als uitgangspunt om energieneutraal te zijn.

 

Daar blijft het wat ons betreft echter nìet bij. We zijn aangesloten bij kennisplatform INSVER, dat zich bezighoudt met duurzaamheid in de verzekeringsbranche. Verduurzaming weegt mee bij alle keuzes die we maken. Zo hebben we onze CO2 footprint in kaart gebracht en voeren een reductiebeleid op CO2 uitstoot. Twee derde van ons wagenpark is inmiddels elektrisch. Binnen twee jaar moet het volledige wagenpark elektrisch zijn. We werken uiteraard zoveel als mogelijk digitaal, maar ook wordt thuiswerken optimaal gefaciliteerd. Al onze medewerkers hebben ook thuis een volledige ergonomische werkplek tot hun beschikking, identiek aan de werkplek op kantoor. Door thuiswerken worden woon-werk kilometers aanzienlijk verminderd. Wanneer medewerkers met de fiets naar kantoor komen is bovenop de standaard reiskostenvergoeding, een extra kilometervergoeding beschikbaar. 

 

We leveren ook graag een sociaal maatschappelijke bijdrage. Zo wordt een van onze adviseurs regelmatig ingezet als gastdocent bij Stichting LEF (Leven en Financiën). Stichting LEF verzorgt lessen op middelbare scholen. In de lessen worden 15- tot 22 jarigen bewust gemaakt van de risico's van schulden en leren ze verantwoord om te gaan met geld. Op deze manier wordt financiele zelfredzaamheid van jongeren gestimuleerd.